Useful content

They combined the living room with a balcony - the renovation came out gloomy, not comfortable and not practical. Photo was / was

The family owns an apartment in an old building. Many years later, they decided to update the renovation and combine the living room with a balcony. Before the redevelopment, there was a window with a door between these rooms. There was a radiator under the window, the location of which was also decided to change.

This was the typical layout before the renovation began:

Source: vk.com/apartme
Source: vk.com/apartme

During the renovation work, the partition between the balcony and the living room was completely removed. A wide arched passage remains. The battery was cut off and taken out under the balcony windows. They did not change them, there have long been plastic double-glazed windows.

Source: vk.com/apartme
Source: vk.com/apartme

The interior was made very simple and minimalistic. The walls were simply covered with white paint. A light laminate was laid on the floor, and on the balcony the color of the flooring is different.

Now the trend is for minimalism and light shades, so such a simple interior is very relevant. But the flow was clearly too clever - not only is it multi-level, but also with a black glossy insert.

Source: vk.com/apartme
Source: vk.com/apartme

There is a large sofa against one wall. Opposite the upholstered sofa is a wall covered with photo wallpaper with a print depicting a foggy forest. By the way - the print is fashionable, but how relevant are such wallpapers in the living room?

The front door is also black, apparently to the ceiling. Despite the cleanliness and freshness of the renovation, there are many oddities in it.

The first thing that is perplexing is why it was necessary to attach a balcony to the living room if it remained a completely useless area?

Source: vk.com/apartme
Source: vk.com/apartme

Wouldn't it be better to leave the partition and make a normal office or a comfortable sitting area there? Now there is nothing there and the place still looks “detached” from the living room.

The second misunderstanding is the ceiling. Against the background of white walls, it looks very heavy, visually “eats” the height and just “crushes”. But perhaps this is my subjective perception.

Source: vk.com/apartme
Source: vk.com/apartme

Another strange solution is a dark plinth around the perimeter of the room. It is clear that they wanted to associate it with the ceiling and the black door, but it does not look very good against the background of the light laminate.

It is the ceiling and dark wallpaper that make the room gloomy. In addition, it is clear that the apartment is on the second floor, there is a lot of greenery behind it, so there will be little sunlight.

In the photo there is wine that the threshold on the joint of the laminate is attached somehow. Perhaps minor works are simply not completed yet Source: vk.com/apartme.

Source: vk.com/apartme
Source: vk.com/apartme

But looking at all this comes the thought that the renovation is unsuccessful in terms of the interior and completely impractical in terms of redevelopment. But it's clear that all markers are different in taste and color. if the owners are happy, that's good. For me, most of the decisions in this room remain incomprehensible.

❓❓❓ How do you like such a repair? What do you think is wrong or is everything okay here?

Door peephole with camera and motion sensor: 100% safe. Is it legal to install a video peephole

Door peephole with camera and motion sensor: 100% safe. Is it legal to install a video peephole

How to protect your apartment from uninvited guests? Relatively recently, a new device has appear...

Read More

How to make money on daily rent of a studio apartment?

How to make money on daily rent of a studio apartment?

One of the good ways to get additional income is to rent out real estate. Residential real estate...

Read More

Renovated kitchen for retired parents - they are very happy

Renovated kitchen for retired parents - they are very happy

The kitchen in the old house has long required the urgent intervention of the designer and builde...

Read More